"PRODAJNI SALON"

3 sajam hrane            Nije škola mjesto gdje se jedino rješavaju jednačine, otkrivaju rečenični članovi, prepoznaju kontinenti i usvajaju sva druga znanja, vještine i naučne činjenice.  Škola je  mjesto gdje se u pregrštima prosipa sjemenje ideja, ljubavi  i realizira temelj učenja života, prikupljaju  sjećanja koja se pamte najdulje u životu svakoga pojedinca. O tome vam želimo  govoriti, govoriti i pokazati  realnost  života i ambijenta u Osnovnoj školi „Kreka“!
               Ako se pitate kako, zašto, povodom čega, ko je osmislio, voljni smo objasniti vam.
Počelo je idejom Razvojnog tima škole,preko Vijeća učenika i Vijeća roditelja, krunisalo Nastavničko vijeće, a  22.decembra, 2016. zajedničkim radom realizirali svi i učenici, roditelji i nastavnici škole.
Željeli smo učiniti ono na što se stalno pozivamo, a to je zapravo pružanje cjeloživotnog učenja, dakle učenja kako živjeti, činiti druge sretnima, ostvariti se na najbolji način i pokazati umijeća za koja ni sami nismo svjesni da posjedujemo.
             „Prodajni salon“ nosio je naziv školskoga projekta kojim smo htjeli podići  nivo građanske svijesti  o ponudi i kvalitetu domaćih proizvoda, načinima plasiranja i mogućnosti zarade za vlastite potrebe.
Formirano je šesnaest štandova, mirisala je školska zgrada po vaniliji, pecivima, prostrte su trpeze pune hrane i slastica i oči i stomaci da postanu siti i puni. Bilo je tu i raznih rukotvorina i kreacija, čestitki, uglavnom za svačiji ukus i džep. Vrijedno se radilo.

             Od trinaest sati do zatvaranja salona u sedamnaest i trideset, škola je bila prepuna posjetitelja i niko, ali niko nije izašao praznih ruku, jer je to naprosto bilo nemoguće, vidjeti, a ne poželjeti za simboličan iznos kupiti i kušati, a napisano je „ Em dobro, em ukusno, naših ruku djelo, a jeftino!“  

2 sajam hraneNaučili smo  da sve što se radi sa ljubavlju mora biti uspješno. To je vjerujemo, složit ćete se sa nama ,najvažnija životna lekcija. Danas već nastavljamo sa uobičajenim radom, ali je on slađi jer su uspostavljene nove  i produbljene postojeće  veze i odnosi koji zrače povjerenjem i prijateljstvom.
Prihod nije uopće skroman, a svaka razredna zajednica imate će priliku odlučiti na koji način i za koje potrebe će planirati utrošak vlastitim trudom zarađenog novca.

4 sajam hrane

5 sajam hrane

6 prodajni salon

7 prodajni salon

Više fotografija možete pogledati na fb - OŠ"Kreka"Tuzla

Novinarska sekcija OŠ „Kreka“